Et nyt forskningsprojekt fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har fået 2.6mio af Velliv Foreningen til at afdække hvordan man bedst kommer stress til livs blandt medarbejdere og ledere i daginstitutioner.
Stress ses i alle typer jobs og i alle samfundslag. Det er, ligesom forkølelse, ligeglad med hvem du er.
For grundlæggende er stress en biologisk mekanisme som aktiveres, når vi skal yde mere. Og langvarig stress kommer af at vi mennesker desværre er i stand til at bevare stress-reaktionen i kroppen 24×7.
Det er godt, at der forskes i stress på alle typer arbejdspladser. Det konkrete forskningsprojekt har rigtigt gode intentioner
”Først og fremmest handler det om at give ledere og medarbejdere nogle konkrete værktøjer som kan bruges som hjælp til selvhjælp i arbejdet med at øge den mentale sundhed. På længere sigt håber vi, at redskaberne kan bredes ud og bruges flere steder”
Annette Meng, projektleder fra NFA
Det er netop de rigtige redskaber og strategier, der er nøglen til at opnå en bedre stresshåndtering. Det psykiske og fysiske arbejdsmiljø skal naturligvis også være i orden, men derudover kan man ved at være opmærksom på sin egen tilstand og eventuelle stress-reaktion og anvende de rigtige værktøjer til at regulere den, sørge for at man undgår at opbygge skadelig, langvarig stress.
Det er fuldstændig det samme principper, vi har sat i system i ReSTEAM. Hvor det nævnte forskningsprojekt handler om at skabe samarbejdsværktøjer for grupper, er ReSTEAM rettet mod den enkelte medarbejder, dig som person. Hvordan kan du få den bedst mulige stresshåndtering?
Det kan vi på ReSTEAM hjælpe dig med, enten som privatperson eller gennem din virksomhed.